Tips om verkeersregelaar te worden

verkeersregelaars

Tips om verkeersregelaar te worden

Verkeersregelaars bestaan al sinds de jaren zestig in het Verenigd Koninkrijk en helpen met parkeerregels en verkeersmanagement. Het idee voor een verkeersregelaar kwam van minister van Binnenlandse Zaken Ernest Marples, die het concept overnam van een Zuid-Afrikaans plan. Maar ondanks hun inspanningen, nemen maar weinig mensen hen serieus, zelfs niet degenen die ze zouden moeten helpen. Maar nu staan ze weer op straat – en blijken ze een welkome aanvulling op de straat te zijn.

Verkeersregelaars werken alleen en moeten eerlijk en oplettend zijn. Ze moeten op eigen initiatief kunnen werken en kunnen omgaan met een vijandig publiek. Goede communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen zijn ook nuttige eigenschappen. Daarnaast moeten verkeersregelaars een schoon strafblad hebben. Je moet een goede communicator zijn en uitstekende interpersoonlijke vaardigheden hebben. Afhankelijk van de werkgever kun je verwachten dat je alleen of in teams van twee of drie werkt.

Verkeersregelaars zijn belast met de handhaving van de verkeersregels. Ze geven bekeuringen uit voor fout geparkeerde voertuigen, verwijderen uitwijkende voertuigen en houden vluchtwegen open. Ze gebruiken ook zero-tolerance-benaderingen om ervoor te zorgen dat het publiek de regels volgt. Je hoeft geen politieagent te zijn om verkeersregelaar te worden. Deze functies bieden een aantal voordelen en zijn lonende carrières.

Klik hier om meer te lezen: https://verkeerservicezuidholland.nl/