Energielabel aanvragen voor uw huis

energielabel woning aanvragen

Energielabel aanvragen voor uw huis

De eerste stap om een energielabel voor uw woning aan te vragen, is bepalen hoe energiezuinig uw woning is. U kunt de benodigde informatie vinden op de website van de Rijksoverheid, of u kunt contact opnemen met een gecertificeerde energielabeldeskundige. Als uw woning een historisch rijksmonument is, is een energielabel niet verplicht. Maar als je in een moderne, energiezuinige woning woont, moet je om een energielabel vragen, want dat is een uitstekende manier om het rendement van je woning te verbeteren.

In Europa is een energielabel verplicht voor woningen die vóór 1 juli 2012 zijn gebouwd. Deze nieuwe energielabels zullen nauwkeuriger zijn en meer kosten dan vroeger, maar het proces is eenvoudig en kan een waardevolle hulpbron zijn voor uw huis energielabel opvragen gratis. energie-efficiëntie. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat je nieuwe huis een energielabel zal hebben, dus het is een goed idee om er een te hebben voordat je verkoopt. Met een webapp van de overheid kun je voor ongeveer 20 euro aan een energielabel voor je woning komen.

Om een energielabel voor uw woning aan te vragen, zoekt u eerst uit om welk type het gaat. In Nederland kan een huis alleen een energielabel krijgen als het aan bepaalde criteria voldoet. Een typische energielabel C-maatregel kost ongeveer 209 euro en kan zichzelf in minder dan 10 jaar terugbetalen. Als uw woning een oudere woning is, moet u wellicht ook investeren in mechanische luchtafzuiging en een balansventilatiesysteem. Een extra reactiemogelijkheid is als uw woning bijzonder goed geïsoleerd is en extra maatregelen heeft genomen om de woning energiezuiniger te maken.

Klik door naar de website: EnergielabelPerfect.nl